OXOX CLUB 1

OXOX Club

Uniek in het creëren van speelse, moderne en comfortabele kleding voor dagelijkse routines

Wie zit er achter het merk?

OXOX, symbool voor het spel boter-kaas-en-eieren

OXOX CLUB

OXOX CLUB is een kinderkledingmerk dat vijftien jaar geleden als klein familiebedrijf in Litouwen is ontstaan. De oprichtster van het merk, Loreta, had de visie om kinderkleding te creëren die speels, leuk en vooral comfortabel en duurzaam zou zijn. Ze bedacht de naam van het merk OXOX, die symbool staat voor het spel Noughts and Crosses (boter-kaas-en-eieren) dat kinderen graag spelen. In het jaar 2021 onderging het merk vele veranderingen, toen Agnė, de nieuwe creative director, het team kwam versterken en OXOX herboren werd als OXOX CLUB. Met een achtergrond als creatief strateeg voor modemerken en voormalig schrijver voor L’Officiel Litouwen, had Agnė een sterk idee voor de verdere ontwikkeling van het merk. Ze bracht een frisse benadering van het merk en een nieuwe creatieve visie voor de collecties.

Op een missie is om nooit volwassen te worden

Wat zijn de specifieke kenmerken van de kleding?

Bij OXOX CLUB houden ze van kleuren, gedurfde vormen, licht eigenzinnige stijlen en leuke verhalen.

Het creatieve motief van het merk is nauw verbonden met de vrije geest van de kindertijd, en daarom zeggen we graag dat OXOX op een constante missie is om nooit volwassen te worden. In onze wereld is de kindertijd niet zomaar een levensfase, maar eerder een houding, een mentaliteit of een manier van leven – de wereld tegemoet treden met creativiteit, speelsheid en positiviteit. Kinderen genieten elke dag van onze kleding – van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Of het nu maandag, zondag of gewoon een heerlijke dag is.

Wanneer ze hun collecties creëren, zijn ze niet bang voor gedurfde kleuren en funky details. De kleren zien er misschien gedurfd en stijlvol uit, maar ze zijn ook praktisch met minimalistische ontwerpen en baggy silhouetten voor dagelijkse routines.


Homepagina 15
Feeën Mini 1
Garantie voor het leveren van duurzame, ethische en hoogwaardige producten

Eigen productie in Litouwen

OXOX Club gelooft dat een van de essentiële elementen van het merk is dat ze bijna al hun kleding “in-house” produceren – in hun eigen fabriek in Litouwen, die de Global Organic Textile Standard (GOTS) certificering heeft ontvangen, dat hun inzet voor het leveren van duurzame, ethische en hoogwaardige producten garandeert. Van ontwerp tot productie, elke stap is volledig hun eigen verantwoordelijkheid. Ze gebruiken alleen hoogwaardige stoffen – biologisch katoen is hun favoriet.

Ze durven zichzelf nog geen duurzaam merk te noemen, maar ze doen hun best om elke dag vooruitgang te boeken door duurzaamheid in alle aspecten van hun merk te implementeren. Ze streven er echter naar om elk seizoen beter en planeet vriendelijker te worden.