Holi and Love 4

Holi and Love

Het merk met vrolijke, po√ętische prints

Waarom de naam Holi and Love?

Holi and Love 6

HOLI is een van de bekendste festivals van India! Het is het feest van de kleuren, dat gevierd wordt om het begin van de lente aan te geven. LOVE voor de liefde voor mooie dingen, mooie souvenirs die herinneren aan een reis of ontmoeting.

De traditionele "blockprinting" techniek.

Wie zit er achter het merk?

Eigenaresse Julie is een Belgische moeder van 4. In 2017 verhuisde ze naar India voor het werk van haar man. Als liefhebster van mooie voorwerpen met een rijke betekenis en geschiedenis, begon ze te verzamelen wat het Indische vakmanschap te bieden heeft aan rijkdom in design, textuur en kleur. Beetje bij beetje werd ze verliefd op stoffen die bedrukt waren met houtstempels, met behulp van de traditionele “blockprinting” techniek.

Ze besloot erop uit te gaan om de ambachtslieden te ontmoeten en lanceerde in 2018 een eerste kleine productie van tassen en accessoires die met respect voor voorouderlijke ambachtstechnieken zijn gemaakt. Dit was de geboorteplaats van haar vijfde kindje: Holi and Love.

Respect voor mens en milieu

Wat zijn onze normen en waarden?

Het merk Holi and Love is geboren uit de ambitie om het rijke erfgoed van Indiaas vakmanschap te promoten met respect voor de mens en het milieu.

Daarom zullen de producties altijd aan deze drie voorwaarden voldoen:
1 ) Respect voor de traditionele knowhow van ambachtslieden
2) Ons omringen met fairtrade partners
3 ) We gebruiken alleen organische, natuurlijke, gerecyclede of geupcyclede materialen.