Studio Boheme

Studio Boheme

Casual, minimalistisch en meestal genderneutraal

Een geëngageerd merk dat diversiteit bevordert

Eigentijdse stijl tussen bohemien en Parijse nonchalance

Studio Boheme 1

Studio Bohème, opgericht in 2017 door Kim Le Thé, is een biologisch merk van tijdloze producten voor kinderen en vrouwen, gedreven door ecologie, minimalisme en diversiteit. Ver van de geboden van snelle mode ontwikkelt de ontwerpster een eigentijdse stijl tussen bohemien en Parijse nonchalance. In 2021 besluit Kim samen te werken met Julie Caby, met wie ze bevriend is geraakt vanaf de lancering van het merk. Complementair delen Julie en Kim ambitieuze projecten, maar niet alleen. Giechelen, familie-anekdotes, honderden dagelijkse berichten en “koffie-croissants” zijn het zout van hun drukke leven. Tegenwoordig lanceert het merk twee collecties per jaar voor kinderen van 0-10 jaar, evenals damescapsules.

 

Het minst vervuilende kledingstuk is het kledingstuk dat niet wordt geproduceerd

Biologisch vanaf het begin

Vanaf het begin heeft Studio Bohème gepleit voor het gebruik van niet-giftige stoffen zonder toevoeging van chemische stoffen. Om de kwetsbare huid van kinderen te respecteren, zijn alle gebruikte stoffen van natuurlijke oorsprong, afkomstig uit de biologische landbouw, en bijzonder zacht: Pima katoen jersey, fleece, slub katoen gaas, spons…
De materialen zijn GOTS gecertificeerd en hebben het label OEKO TEX standard 100, de twee meest betrouwbare labels in de textielindustrie.

Bij Studio Bohème zijn ze vastbesloten om op een beredeneerde, ecologische en ethische manier te produceren en steeds meer inspanningen in die richting te leveren. Hier geen greenwashing, ze willen kleding maken waar je verliefd op wordt, ze willen het goed blijven doen en zichzelf verbeteren.

 

Nul plastic doel

Vervaardigd in Portugal

Studio Bohème heeft ervoor gekozen zijn collecties in Europa te produceren, in Portugal, in een familieatelier. Een land dat bekend staat om zijn kwaliteitsproductie en waarvan de nabijheid de impact van het transport vermindert. Een ander voordeel, deze afstand maakt het ook mogelijk om vanaf het begin een speciale relatie op te bouwen met dit partneratelier.

Sinds enkele jaren werkt Studio Boheme eraan om alle verpakkingen zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Helaas kunnen ze nog niet zonder, maar zijn altijd actief op zoek naar de minst vervuilende verpakking.